14.7.13

Lomalaisen kuulumisia

Nyt kun olen kolmatta päivää kesälomalla (juhuu!) niin tuntuu siltä, että olen päässyt hienosti eroon työajatuksista - win!

Aamuisin nukun, jos nukuttaa ja tänäänkin tuli siksi syötyä aamiainen vasta puolilta päivin :P Mutta niin sitä saa lomalla tehäkin, mun mielestä. Kaikista parasta lomalla on aikatauluttomuus.
Tänä viikonloppuna piti olla jo ensimmäinen lomavieras käymässä, mutta se visiitti siirty jonnekin tulevaisuuteen; toivottavasti kummiski kamu ehtisi vielä mun loman aikana käymään. Ensi viikolla tulee sitten kaksikin ystävää Oulusta peräkkäisiksi öiksi vierailulle - mikäs sen mukavampaa! Näin yksinasujana yövieraat ovat aina tervetulleita, koska aamut ovat kaksin niin paljon mukavampia. Aamiaiskeskustelut on yleensä ihan parhaita, ja voidaan jakaa Hesari ja syödään pitkään ja hartaasti.

Mutta sitä ennen on tiedossa vielä sushilounastreffit huomenna, sitten illalla kahvittelu-/leffatreffit ja tiistaina päiväreissu kesä-Turkuun. Lomalla on ihanaa <3 br="">

Kesän suosikkiaamupala: turkkilaista jogurttia, raejuustoa, marjoja ja cashewpähkinöitä
Ihan löhötessä ei ole lomapäivät menneet, sillä perjantaina piti kovasti selvittää puhelimitse rokotustietoasioitani, jotta lääkäri saisi kirjoitettua minulle lääkärintodistuksen viisumia varten. Kuulemma lain mukaan jokaisesta suomalaisesta (ja Suomessa koulunsa käyneestä) pitäisi olla siellä peruskoulun aikaisessa kotikunnassa rokotustietopaperit arkistossa. Ja näistä papereista olisin kaivannut kopiota lääkärille. Mutta monen puhelun, ja useamman päivän odottelun jälkeen, vastaus Oulusta oli, että mun papereista ei näy jälkeäkään... Meinasi jo epätoivo iskeä, mutta mukava lääkäri oli sitä mieltä, että tilanteesta selvitään sillä, että käyn pikaisesti päivittämässä rokotukseni. Ja ainut vanhaksi mennyt oli jäykkäkouristusrokote.

Niinpä nyt on sitten vasen olkavarsi tulessa, lihakseen sattuu, mutta toivon saavani huomenna tarvitsemani lääkärintodistuksen!


Kuinka monella teistä muuten on tullut parinkympin tällä puolen mieleen, että pitäispä varmaan käydä ottamassa tuo jäykkäkouristusrokotus? Mulle ei ainakaan kukaan missään vaiheessa aikuisikää ole kertonut, että tuo rokotus pitäisi muistaa käydä hakemassa noin kaksvitosena. Eli melkein 10 vuotta mun jäykkäkouristussuoja on ollut vanhentunut :(

Lääkärin kanssa keskusteltiin asiasta ja hän kertoi, että hyvin monella nuorella äidillä esim. on omat rokotukset ihan hunningolla, mutta lasten rokotuksista ollaan hyvin perillä. Lääkäri epäili, että miehillä tilanne on parempi siksi, että armeijassa nuo kaikki hoidetaan kuntoon. Eli oispa ollut kiva, jos joku ois lukiossa huikannut, että muistakaa sitte siellä opiskelujen lomassa käydä myös rokottautumassa :)

1 kommentti:

  1. Mulla taisi sopivasti osua opiskelukaupungin vaihto siihen kaksvitoseen. Kun vielä aloitin "uutena" opiskelijana, niin kävin sen ekan vuoden tarkastuksen. Silloin lääkäri älysi kysyä rokotuksista. Muussa tapauksessa varmaan olisin jäänyt ilman minäkin.

    YTHS on kyllä ehdottomasti avainasemassa siinä, että muistuttaisivat opiskelijoita rokotuksista, ihan yleisillä tietoiskuilla esimerkiksi. ("Kun täytät 25, hae jäykkäkouristusrokotus.") Vai onkohan se kustannusjuttu sekin, toivotaan että ne käydään jostain muualta. Mulla ainakin oma rokotuskortti on huidellut milloin missäkin kuuden muuton jäljiltä, eikä niitä rokotuksia ole hirveästi tullut ajateltua.

    AMK-opiskelijoilla taitaa olla vielä sekalaisempi tilanne, ainakin vielä joku vuosi sitten YTHS:n kaltainen keskitetty opiskelijahuolto puuttui.

    VastaaPoista