19.2.09

Entre les Murs

Olipa kerrassaan hyvä ja erilainen elokuva. Käytiin eilen työkaverin kanssa katsomassa Luokka. Ei ole ihme, että se voitti Cannesin elokuvajuhlilla pääpalkinnon. Ja vaikka kyseessä ei ollut mikään amerikkalainen feelgood-leffa, niin ei olo kotiin lähtiessä pahakaan ollut. Ja ranskaa on aina yhtä ihana kuulla, ja mukavinta tällä kertaa oli kuulla oikein kunnon puhekieltä oppilaiden suusta. Alkaa itellä jo vähän unohtua tietyt ilmaisut...

Mutta sitä en ymmärrä, miten kukaan kestää olla opettajana yläasteella Pariisissa?! Muistelin sitten omaa vaihto-oppilasvuottani ranskalaisessa koulusysteemissä, eikä silloin tilanne ollut noin paha. Uskon, että maantieteellä on asiaan myös vaikutusta, sillä vietin vuoteni 8000 asukkaan pikkukaupungissa lounais-Ranskassa. Ero on varmaan vähän sama kuin Suomessa pääkaupunkiseudun ja Pohjanmaan välillä.

***
Eilen aamulla olin myös toisen kierroksen työhaastattelussa hakemaani markkinointitiimin paikkaa varten. Olen nyt kolmen parhaan hakijan joukossa, ja loput kaksi haastatellaan myös tällä viikolla. Ensi viikolla pitäisi sitten jo kuulla miten kävi. Jänskättää vähän.

Onneksi viikonloppu tulee ja saa taas levätä ja vaan olla. Harmi vaan, että D:llä on joku kurkkupöpö eikä se tunnu hellittävän millään. Ääntä ei juuri lähde ja puhuminen sattuu niin ettei jutella voi. Tänään on lääkäriaika ja toivottavasti antibioottikuurilla tauti saadaan hengiltä. Tarkotus oli mennä auttamaan kaveria muuttamaan Lauttasaareen(yay) lauantaina, mutta ei varmaan kannata riskeerata muiden tartuttamisella.

Ehkäpä minä kuitenkin jompana kumpana viikonloppupäivänä jaksaisin vaikka jumppaan kun viikolla ei ole nyt ehtiny muilta jutuilta. Eilen oli leffailta ja tänään mennään kirjoittajakollegoiden kanssa maistelemaan namioluita Teerenpeliin töiden jälkeen. Huomenna pitäis sitten jaksaa steppitunnille :)

4 kommenttia:

 1. Tuo Luokka on mullakin katsomislistalla, vaikuttaa mielenkiintoiselta! Kiva kuulla että oli hyvä, pitää koittaa ehtiä katsastaa jossain välissä.

  Tsemppiä työnhakukuvioon, ihan sikahyvinhän se on mennyt kun oot päässyt noin loppusuoralle! Hieno juttu jo tuokin! Peukut on pystyssä täälläkin että tärppää :)

  VastaaPoista
 2. hanska: kiitos! enää muutama päivä niin kuulee...

  Duussi: Olen aika iloinen itsekin jo kolmen joukkoon pääsystä. Valituksi tuleminen olisikin sitten jo melkoinen onnenpotku!

  VastaaPoista
 3. Netti toimii meillä vihdoinkin! Mukava päästä taas katsomaan kuulumisiasi. Ikävä kuulla, että D:lla on pöpö, paranemisia sinne! Onnittelut sulle ja pidetään täällä peukkuja ykköspaikasta uuden työn hakemisessa.

  VastaaPoista