5.4.09

Monsterikoordinaattori


Lauantaina paukautettiin korkki auki valmistujaisissani saamasta shamppanjapullosta, ja kilistettiin kahdestaan kotosalla uudelle työpaikalleni. Perjantaina oli irtisanomisaikani viimeinen päivä, joten nyt olen jo täysillä uuden työn opettelussa.

Vihdoinkin on teknisen kirjoittajan titteli vaihtunut markkinointikoordinaattoriksi. Pari viimeistä työpäivää olen jo pikkuhiljaa tutustunut tuleviin työtehtäviin ja niiden mukanaan tuomaan vastuuseen. Läppäri, kännykkä ja käyntikortit on tilattu, ja läppäri jo saatukin. Nyt jo tiedän, että päivistä tulee huomattavasti kiireisempiä kuin ennen, ja että hommat ei tekemällä lopu. Nyt loppu statusten päivittäminen ja suosikkiblogien lukeminen minitauoilla töissä. Ja tulee varmaan tämäkin blogi hiljenemään entisestään, valitettavasti.

Työnkuvaani kuuluvat vastuut eivät ole täysin selvät vielä tässä vaiheessa, lähinnä siitä syystä, että paikkani on uusi eli kukaan ei ole aiemmin tuota hommaa tehnyt. Suurin osa tehtävistä siirtyy joltain muulta minulle, jotta muut markkinointitiimin jäsenet voivat keskittyä paremmin omiin hommiinsa. Ainakin yrityksen liikelahjojen hallinnointi siirtynee minulle, ja myös oman tiimin sisällä kansallisten ja kansainvälisten palaverien organisointi tullee olemaan minun vastuullani. Kaikenlaisia pienempiä hommia kertynee myös aika pino. Time will tell.

Kaikista kivoin on huomata, että en tunne näin sunnuntaina enää samanlaista kammoa alkavaa uutta työviikkoa kohtaan kuin ennen. Vaikka varmaan pitäisi, sillä onhan edessä uusien asioiden opettelua viikkokaupalla, ja siinä sivussa pitää varmaan vielä vähän auttaa teknistä kirjoittajaakin joka tuli taloon mun tilalle.

Mutta kaiken kaikkiaan olen aika innoissani uudesta hommasta. Edelleen. Vaikka sen alkua on jo kuukausi ehditty odottaakin :) Nyt kun jaksan painia nelisen viikkoa uusien asioiden kanssa, niin sitten kerään kolmen viikon ajan lomalla voimia loppuvuodeksi. Amerikan reissuun on enää vajaa neljä viikkoa, uskomatonta!

7 kommenttia:

 1. Mukava lukea tämmöisiä kuulumisia, työssä viihtyminen on iso juttu. Jaksaa vapaa-ajallakin eri tavalla kun työnteko ei 'tuta. Toivottavasti pääset käyttämään taitojasi uudessa työssä paremmin. Aika monipuoliselta ainakin kuulostaa - mutta korruptiolahjatkin luonnistuu sulta aivan varmasti!

  Tsemppiä uuteen työhön, hun.

  VastaaPoista
 2. jos töissä on kivaa, jaksaa ehkä puoli tuntia uhrata muusta ajasta kuulumisten kertomiseen välillä :)

  onnea koordinoimiseen!

  VastaaPoista
 3. Olen NIIN iloinen tuon sun uuden työpaikan takia! Kuulostaa mahtavalta, hienoa että arkeen alkaa löytyä mielekkyyttä. :) Tsemppistä!

  VastaaPoista
 4. A: Kiitos, katotaan miten tuo tästä lähtee. Toivottavasti tiedossa on vaan positiivista stressiä, alussa kun on vaikea sanoa ei erinäisille tehtäville, kun oma työnkuva on vielä tarkkaa määrittelyä vailla.

  hanska: Koitan parhaani mukaan löytää tuon puolituntisen ainakin kerran viikossa :) Kuhan nyt ei vaan kaikki 3 lukijaa kyllästyisi odottamiseen ja kaikkoaisi...

  Duussi: Kiitos hani! Ja uskallusta sulle sinne friikku-uralle päin.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut työpaikasta! Kiinnostaisi tietää, millä perustelit teknisestä kirjoittamisesta markkinointiin siirtymisen? Minulla on markkinointiin koulutus ja silti kokeneemmat suoraan alalle koulutetut vievät paikat... Hakemissani markkinointipaikoissa ei ole ollut puhettakaan, että paikkoja riittäisi/annettaisiin niille, joiden koulutus ei ole suoraan soveltuva. Ilmeisesti sinulla auttoi, että olit jo valmiiksi kyseisessä firmassa töissä vai oliko sinulla myös kaupallista koulutusta? Ei ole tarkoitus mitenkään hämmästellä valintaasi, vaan vilpittömästi kiinnostaa, miten tärppäsi. :)

  VastaaPoista
 6. Sophia: Kiitos paljon. Ja tosiaan, olen korkeasti koulutettu humanisti, eikä minulla näin ollen ole muodollista kaupallisen alan koulutusta.
  Täytyy kuitenkin huomauttaa, että saamaani paikkaan ei hakijoilta edellytettykään markkinointikoulutusta, vaikkakin siitä olisi ollut hyötyä. Tämä oli suurin syy miksi uskalsin paikkaa edes hakea.

  Luultavasti valinnassani painoi kaikkein eniten se, että olin ehtinyt olla kyseisessä yrityksessä toisen firman konsulttina jo lähes 2 vuotta. Naama oli tuttu, ja noista kahdesta vuodesta puolitoista olin dokumentoijana osa markkinointitiimiä (niin hassua kuin se onkin). Joten suurin osa nykyisistä tiimiläisistä oli jo entuudestaan tuttuja.

  Toivottavasti sinulla tärppää, etkä lannistu työnhaussa! Nyt on kyllä kieltämättä aika paha aika hakea, kun moniin avoimiin paikkoihin on jopa satoja hakijoita :(

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti tämä ei tule nyt kahteen kertaan, kun onnistuin napsuttelemaan ensimmäisen jonnekin hukkaan. :D

  Kiitos infosta! Olen toki töissä jo. Minulla on kahden alan korkeakoulututkinto ja haluaisin paremmin hyödyntää KTM-opintoni. Haastatteluissa usein kyseenalaistetaan toiveeni siirtyä markkinointiin, kun olen tehnyt monta vuotta sen toisen alan hommia. Siksi tällainen "koulutuksen ja työnimikkeen ristiinmeno" aina kiinnostaa kysellä hieman tarkemmin. :)

  VastaaPoista