30.5.09

Seattlesta

We rode the Duck! Kiersimme Seattle entisellä armeijan amphibioajoneuvolla; kävimme jopa järvellä (Lake Union). Jokainen firman opas on erilainen, ja koko hommasta on jäykkyys kaukana! D:kin tykkäsi vaikka kaupunki onkin hänelle paljon tutumpi kuin minulle.

Oppaanamme oli tämä hauska herra, jolla oli mukanaan ainakin 10 erilaista hattua; joka tilanteeseen omansa.

Amazonin pääkonttori sijaitsee Seattlessa mahtavalla paikalla mäen päällä. Kuvan ottamiselle ei mitään muuta syytä ollutkaan, on vaan niin mahtavan näköinen "toimisto"rakennus. On kuulemma ennen ollut sairaala tai joku.


Jalkapallokin (siis oikea jalkapallo) vetää tätä nykyä katsomoihin jengiä. Varsinkin kun Seattlen korisliigajoukkue muutti kaupungista johonkin toiseen osavaltioon... Vastassa L.A Galaxy, joten jos Beckham ei olisi lainassa Italiassa, niin olisin nähnyt hänet livenä pelaamassa. En siis ole mikään fani, mutta suurin osa ihmisistä varmaan tuntee hänet paremmin kuin Soundersissa pelaavan ruotsalaisen Freddie Ljungbergin. Hän sentään oli kentällä. Matsi loppu valitettavasti 1-1 tasapeliin.

Julkista taidetta - Gasworks Park eli entinen maakaasulaitos. Seattlessa on sellainen sääntö, että kaikkien julkisten rakennushankkeiden budjetista tulee käyttää 1 % julkisen taiteen hankkimiseen. Näin ollen taidetta onkin joka puolella kaupunkia. Toisena esimerkkinä alla oleva veistos.

"The hardest working man in town" - alati työtään tekevä seppä takoo aina vaan.

Maailman ensimmäinen automatisoitu autopesu. Näin kiertueoppaamme kertoi, ja kuulemma tuolla Elviskin pesetti vaaleanpunaisen Cadillacinsa kaupungissa ollessaan.

Lisää taidetta - metallipuu.

IHANA kauppa. Siis saman katon alla kaikki mahdollinen mitä voit tarvita kaaoksen taltuttamiseen kotona, toimistossa, autotallissa jne. Ja paljon eri värejä ja materiaaleja. Teki mieli ostaa kaikkea, mutta eipä tänne Suomeen asti oikein kannata laatikoita ja muita raahata. Ehkä sitten joskus rapakon tuolla puolen...

Tässä vain yksi nurkkaus, olis pitäny ottaa kuva lahjojen pakkaamiseen pyhitetyiltä kahdelta käytävältä :)

***

Täällä vietetään viikonloppua ilman miestä, sillä D lähti aamusella kaverinsa kanssa moottoripyörillä kohti kesämökkiä ja tulevat takaisin vasta huomenna illansuussa. Meinaan täällä järjestellä pitkään sen tarpeessa olleita nurkkia, kuunnella vähän U2:sen uusinta konserttia silmällä pitäen, nauttia omasta ajasta lukien rästiin jääneitä naisten lehtiä, pestä vihdoin polkupyörän, järjestää kesävaatteet kaapissa etualalle ja herkutella sushilla ja kuohuviinillä. Kyllä kelpaa kun aurinkokin vielä paistaa :)

Mutta kyllä vaan on jo vähän ikäväkin sitä miestä...

2 kommenttia:

  1. Ihanaa omaa aikaa!

    Jaaha, taidat olla siis "monica"...:)

    Upeita kuvia ja kivoja rapoja! Lensittekö te joka paikkaan siellä USA:ssa vai menittekö jollain muulla menopelillä?

    VastaaPoista
  2. Pupuce: Rauhallinen la-ilta oli tosiaan :) Oregonin ja Seattlen välillä kuljimme D:n vanhempien autolla, mutta Coloradoon ja New Yorkiin me lennettiin.

    VastaaPoista