4.6.09

Ja yksi uusi osavaltio

Arvaatteko mikä tuo osavaltio on, joka tuli merkattua käytyjen listalle tällä reissulla? Kaikki Amazing Racea seuranneet tunnistavat paikan, kun sieltä yhdellä sarjan kaudella lähdettiin liikkeelle. Mutta kauniissa Coloradossa siis päästiin vihdoinkin käymään, ja D:n veljen kanssa sukuloimaan.

Denveriin siis lennettiin ja yhtenä päivänä ajettiin tuonne Red Rocksiin ihmettelemään sekä luonnon että ihmisen aikaansaannosta.

Punaisten luonnonkivimuotojen väliin oli rakennettu mahtava amfiteatteri, jonka koosta saa aika hyvän käsityksen tuosta valokuvasta. Kyllä ihmiset on vaan pieniä.

Maisemat kukkulalta olivat upeat; joka ilmansuunnassa näkyi vuoria, jollaisista Suomessa saa vain haaveilla. Usein matkoilla ollessa tuleekin sellainen tunne, että "vitsi, kun tämäkin paikka on jonkun koti; että näkymät omalta takapihalta ovatkin vuorista eikä vaikka koivuista".

Mutta on kotiin aina mukava tulla, ja kyllä niitä keittiön ikkunasta näkyviä koivujakin ehti kolmessa viikossa tulla vähän ikävä.

Tällaisia näkymiä katseltiin matkailuautosta ajaessamme Estes Park -nimiseen retkeilykaupunkiin.


Pitihän sitä tästäkin söpöläisestä ottaa kuva, kun olivat niin leikkisiä kavereineen :) Meillä ei taidakaan tällaisia olla Suomessa? Chipmunkseja siis.

Ameriikan hirviä kuljeskeli asutuksen liepeillä paljonkin ja olivat aika tottuneita ihmisiin, kun antoivat meidän noin lähelle tulla kuvaa ottamaan.

Päästiin sitten hevosilla kukkulan päällekin kahden tunnin ratsastusreissulla aurinkoisena tiistaiaamuna. Kauniit näkymät joka suuntaan. Lämpöä oli noiden viiden Colorado-päivän aikana noin 30 astetta joka päivä. Kuulemma tuolla alueella on jopa reilut 300 aurinkoista päivää vuodessa!

Coloradoon olisi kiva palata joku päivä. Ainut huono puoli oli paikan korkeus merenpinnasta, joka ei ainakaan minulle sopinut yhtään. Ja kamalan kuiva oli ilmakin, joten iho, silmät ja nenä kuivuivat aivan liikaa.

***
Toinen kokonainen työviikko on päivää vaille pulkassa ja viikonloppu tulee taasen tarpeeseen. Pitäisi ehtiä D:lle uutta polkupyörää katsomaan, jotta päästäis taas kahden vuoden tauon jälkeen yhessä seikkailemaan pyörillä Helsingin eri puolille.
Ja ohjelmaakin on jo luvassa, kun Duussi miehineen saapuu meille yövieraaksi lauantaina :) Tiedossa sitten jälkkäriherkkuja ja ehkä jopa hiukka rokkimusisointia... Sunnuntaina pitääkin sitten muistaa käydä äänestämässä, kunhan ehdin tutustua vähän ehdokkaisiin ja löytää sen omani.

Onhan kaikki jo äänestäneet? Ja jos ei, niin sunnuntaina sitten uurnille :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti