17.10.09

Hevostytön vierailu

Aika lyhyellä varotusajalla saatiin järjestettyä jälleennäkeminen noin neljän vuoden tauon jälkeen, kun Hanska saapui yövieraaksi eilen illalla. Molempia taisi vähän jännittää, mutta aika nopeasti tunne hälveni ja päästiin keittiön pöydän ääreen juttelemaan asiasta ja asian vierestä.

Visiitti antoi tekosyyn kokeilla taas erilaista cupcakes-reseptiä, ja syksyyn sopivasti mauksi valikoitui omena. Resepti lainattiin itseltään kodinhengetär Stewartilta.

Alkuperäisessä reseptissä kuorrutuksena käytettiin buttercreamia, mutta D kun ei siitä oikein pidä (ei ole kyllä minunkaan suosikkini) niin tein tuorejuustokuorrutteen sen tilalle.

Laitetaan nyt tämä resepti jakoon, kun en viime viikkoisen myslimuffinikokeilun reseptiä tänne halunnut laittaa niiden ei-niin-onnistuneen maun vuoksi.

Apple Cupcakes (12 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
2,4 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1/2 tl vaniljauutetta
57 g voita
4,8 dl raastettua omenaa

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään kulhossa ja laita sivuun.

Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna ja vanilja. Lisää omenaraaste.

Lisää jauhoseos omenaseokseen ja sekoita vain kunnes aineet ovat sekoittuneet tasaisesti. Jaa taikina muffinivuokiin; puoleen väliin asti. Paista uunissa 18-20 min.

Cream cheese frosting

200 g Philadelphia tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
2,3 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta

Vatkaa tuorejuustoa hetki ja lisää voita pienissä paloissa pikkuhiljaa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Sihtaa tomusokeri kulhoon ja sekoita vielä uudelleen tasaiseksi. Lopuksi lisää vanilja ja kääntele se kuorrutukseen.

***

Ja käytiin tänään kattomassa Maikin kanssa the Ugly Truth, joka ei ollut ollenkaan niin huono kun oltiin kuultu. Musta se oli romattiseksi komediaksi aika hauska. Ja tietty miespääosan esittäjää oli kans ilo seurata ;) Huomenna on luvassa sitten vähän kodin siistimistä ja muuten vaan oleskelua - ainoa päivä tällä viikolla jolle ei ole sen kummempia suunnitelmia. Minä tarvitsen ainakin yhden sellaisen päivän/illan viikossa. Muuten ei työviikkoja jaksa. Paitsi ens viikollahan on vaan neljä työpäivää, kun pe on pekkanen jotta saa toivuttua torstaisesta museilusta <3

1 kommentti:

  1. niin mites se menikään että gradually add butter :D kiitos vielä kestityksestä ja terkkuja vauvoille :)

    VastaaPoista