21.1.09

Toinen punainen must keittiössä

Monen kuukauden etsinnän ja odotuksen tulos on tässä. Brabantia Retro Slimline -roskis kauniin punaisena. Nyt meidän keittiössä punaisia väriläiskiä on kaksi: tuo roskis ja ihanainen leipurin apuri. Alkuperäinen syy erillisen (allaskaapin alla olevan normiroskiksen lisäksi) pöntön hankkimiseen oli tilan puute. Meillä ei ole ollut paikkaa mihin kerätä biojätteet, joten emme ole niitä kahtena ekana Laru-vuotena lajitelleet. Talon takapihalla on kuitenkin koko ajan ollut olemassa myös biojäteastiat ja joka kerta roskia viedessäni on tuntunut pieni pisto sydämessä. Mutta ei enää :)

Entisestä sekajätelaatikostamme tehtiin biojätelaatikko, ja uusi punainen täyttyy nyt jäljelle jäävästä sekajätteestä. Ja omatunto lepää. Kierrätys on tehty kuitenkin niin helpoksi, että on sääli jos sitä ei tee. Vielä jos kotitalousmuovit kierrätettäisiin Suomessa paremmin, niin hyvä.

***

Kahdesta en kyllä tahdo luopua jos kyseessä on mun keittiö, vaikka muuttaisin ulkomaillekin: en tuosta virtaviivaisesta ja tyylikkäästä jäteastiasta enkä mun monitoimikoneesta!

4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis Brabantia! Meilläkin on yksi merkkifriikki ja siksi mantelinvalkoinen pönttö keittiössä... Kyllä sieltä Hollannistakin jotain hyvää tulee, kauniita roskiksia!

  VastaaPoista
 2. Hiano on!

  Hei semmosta tulin sanomaan, että uusi Monsterila ei päivity ainakaan mulla Blogilistan suosikkeihin; sama ongelma varmaan kuin mulla oli aluksi, eli laitahan RSS-syötteen osoite kuntoon sinne blogin tietoihin? :)

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs roskis! Biojätteestä olisitteki saanu mielenkiintosta, jos olisitte laittanu ne tuohon astiaan :) Mulla aikanaan oli solukämpässä kannellinen roskis, ja aina kun sen avasi niin sieltä tuulahti mielenkiintoinen porkkanan ja purkan sekainen tuoksu (= asiat joita eniten söin :D).

  Meillä ollaan yritetty nyt totutella energiajaekeräykseen. Vielä ei lihapakkausmuovit mene sinne, mutta vähemmän sotkuisia muoveja jo kerätään yhä enenevässä määrin. Onneksi Suomessa sentään voi kierrättää edes jotain ja taloyhtiöissä yleensä vieläpä helposti, ei osaisi kyllä laittaa kaikkia roskia enää samaan säiliöön!

  VastaaPoista
 4. Sarami: Taidankin tietää mikä luunvalkoinen... :)

  Duussi: Nyt taitaa blogilistallaki tämä toimia, parhaani mukaan fiksasin.

  Saara: Joka päivä tuon roskiksen käyttö jaksaa ihastuttaa; oli kyllä odottamisen arvoinen. Hienoa, että teillä on tuo energiajakeen keräys. Ehkä joskus meillekin saadaan...

  VastaaPoista