30.6.10

Tiedossa pientä pintaremonttia

Kuten on jo aiemmin tullut täälläkin kerrottua, niin edessä on muutto uuteen kotiin - yksin. Olen välillä muutosta ja uuden kämpän laitosta vilpittömän innostunut, mutta aina vain lyhyen hetken kerrallaan. Kolikon toinen puoli kun on niin synkkä ja surullinen.

Halusin tännekin tallentaa ensiasuntoni (omistus siis) pohjapiirroksen, jos vaikka se tuona paperiversiona pääsee muutossa hukkumaan. Kyseessä on siis 53,9 neliön kaksio Etelä-Haagassa, 50-lukulaisen kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Tervetuloa kyläilemään sitten elokuusta alkaen :) Vieraat ovat hyvinkin tervetulleita, koska aika yksinäistä tulee elo varmasti syksyllä olemaan. Hyvä olisi jos vieraat tykkää myös kissoista, jotta Penny & Peanutkin saa vähän silitystä. Kamala stressi on taas monen vuoden tauon jälkeen tullut seinien laitosta; mitä maalia, mitä väriä, tapettia vai ei. Aivan liikaa vaihtoehtoja ja kaikki päätösvalta on minulla. Kenenkään muun mielipidettä ei saa, ja ihan ite pitää sitten valintojensa kanssa elää, kun ihan heti ei viittis olla uudestaankaan maalaamassa.

Tulin sitten siihen tulokseen, että tapettia sen olla pitää. Joka huoneeseen vähäsen, kun kerran keittiössä ylä- ja alakaappien välitilan on jo edellinen omistaja tapetoinut. Vaatehuonetta en ole vielä edes miettiny; sen voi ottaa projektiksi sitten joskus myöhemminkin.


Kukkasia ja perhosia pienelle kaistaleelle eteisen naulakon taakse.


Sarjakuvamaisia lintusia makkarin päätyseinälle, kuten yllä olevassa kuvassa. Mutta hillitymmissä harmaan sävyissä (alla), vaikka on nuo punasetkin söpöjä.


Olohuoneeseen taas piti koittaa löytää värillinen tapetti, joka passais jo olemassa oleviin kalusteisiin, ja varsinkin ihanaan sohvapöytään. Kirsikankukkia turkoosinsinisellä pohjalla tuli valituksi ja kaikki kolme tapettia on nyt tilattu. Niitä odotellessa tulee parkettimies hiomaan ja lakkaamaan lattiat 2. päivä alkaen, minkä jälkeen pitääkin päästä maalikauppaan hakemaan seinämaalit, tapettiliisterit, teipit, sudit ja sun muut. Tarkotus olisi saada tapetit ja maalit seinään ennen varsinaista muuttoa.

Tässä vaiheessa onkin aika kuuluttaa löytyskö lukijoista ketään tapetointitaitoista, joka pääsis parin viikon päästä laittamaan nuo ihanaiset tapetit seinään? Vapaaehtoisia etsitään...

Ja niin joo, tänään pääsen piiitkästä aikaa kahville Hanskan kaa ku hän saapuu Helsinkiin :) Tälle illalle tuli sitten vielä tuplabuukkaus, kun 1/3 meidän opiskelujen alusta saakka koossa pysynyttä Pyhää Kolminaisuutta on Luxemburgista käymässä ja tarkoitus olis illastaa yhdessä jossain ravintelissa.

3 kommenttia:

 1. mitäänhän en mistään tiedä, mutta olen ollut päsmäröivänä aputyttönä pariinkin otteeseen kotikodin tapettitalkoissa (ja mulla on kuuma linja tee-se-itse-miehistä mahtavimpaan eli isälleni) joten jos ei parempia tarjokkaita ole ilmoittautumassa niin mahdollisesti (aikatauluista riippuen) voisin tulla avuksi.

  oliko tarpeeksi epämääräistä? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tarjouksesta! Soittelen kunhan tiedän millon tapetseerataan; niitä kuviotapetteja kun vielä odotellaan jonkin aikaa... Apu saattaa tosiaan olla tarpeen :)

  VastaaPoista
 3. joo ja mä. en osaa mitään mutta kaipaan tekosyitä tulla helsinkiin :) maalaan sujuvasti, tapeteista en tiedä hölkäsen pöläystä, olen ihana. sold?

  VastaaPoista